Trump leker nok en gang bestevenn med Nord Korea’s diktator Kim Jung-Un og sender skrytebrev til amerikanske velgere om at han har løst Korea problemet. Snakk om å selge skinnet før geværet er kjøpt inn!

Samtidig får vi høre at den gamle hedersmannen og pensjonerte biskopen Gunnar Stålsett skal i fengsel fordi han har hjulpet en asylsøker med å skaffe seg jobb. Der vil han møte NAV’ere som ikke har gjort noe galt, mens globale pengefond som stjeler vindpenger ut av Norge går fri. Som om ikke dette var nok innfører stadig flere land negative renter, hvilket innebærer at bankene i realiteten betaler for at kundene skal låne penger av dem. Anomalitetene står i kø, – og vi håper vi ikke er alene om å slite med å forklare absurditetene…

For å toppe det hele får vi nå vite at det i høst har regnet dobbelt så mye i Oslo som i Bergen. Konklusjonen er uungåelig; Verden blir stadig mer absurd.

Normal is over – og anomale  hendelser er i ferd med å bli den nye normalen.

Mens verden delvis går av hengslene, julehandelen fortsetter å stige og noen sinte finske fugler gjør seg klare til å feire 10 års jubileum nærmer vi oss advent.  De tre første dagene av årets Black Week-salg økte omsetningen i netthandelen ifølge Klarna visstnok med hele 30 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Angry Birds har blitt en verdensfenomen og feirer nå 10 års jubileum. Teamet i Rovio viste en hel verden at det gjelder å ikke gi seg, selv om de første versjonene mislykkes. Du visste det kanskje ikke, men de sinte fuglene som knuser griser var forsøk nr 53 på å lykkes, – og lykkes gjorde finnene. Selve bursdagen er forøvrig 11. desember, dagen før vi i InnoMag feirer våre første 7 år som Norges ledende innovasjonsmagasin. Mens vi kan skilte med noe over 20 000 lesere er Angry Birds lastet ned noe over 3 milliarder ganger. Hvem sier at griser ikke kan fly!

Vi skrev allerede i forrige uke om kjøpefestens mange sider og etterlyste økt fokus på dagen etter den svarte fredagen. Nemlig den kjøpefri lørdagen. Denne uka ser vi at mobilaktøren Talkmore går aktivt ut og anbefaler sine kunder å legge vekk mobilen. Konkret annonserte de et samarbeid med HOLD – en app som hjelper deg å legge vekk mobilen og fokusere på de viktige tingene. Vi applauderer Talkmore. Intelligent markedsføring som treffer!

Adyen, den globale betalingsplattformen som står bak mange av verdens ledende selskaper og The Next Web (TNW) har begynt letingen etter Europas beste scale-ups for syvende gang. Vi i InnoMag er glade for å at det finnes slike konkurranser der norske start- og scale-ups kan melde seg på og oppfordrer aktuelle kandidater om å søke.   Du kan lese mer både om konkurransen og ukens grûnder her.

Våre kollegaer i Dagens Næringsliv (DN) arrangerte torsdag årets Gaselle finale, – og i denne feiringen av norsk konkurransekraft og verdiskapning valgte de absurd nok å hente inn en svenske som hovedtaler. Epidemic Sound’s Edward Höglund var et hyggelig bekjentskap, men helt feil. I stedet var det en energisk Isabella Ringnes og Martin Schütt, medgründer av Askeladden & Co som berget det hele. Ikke minst var Martin god da han med en god porsjon humor og bevæpnet med gode gjennomtenkte poeng tok oss med på tankene bak selskapet. Vi er fortsatt langt mindre digitale enn mange tror. Applaus til Askeladden & co!

Årets vinner av den nasjonale Gaselle finalen, som DN for øvrig har kopiert med søkke og snøre fra sin danske konkurrent Børsen, ble selskapet Akvafuture fra Brønnøysund. De leverer lukkede lusefrie laksemerder. Vi gratulerer og applauderer de innovative merdebyggerne med sterk vekst og flotte tall. Bravo!

En norsk nestor DN kunne ha valgt å innlede med var Norges kanskje beste industridesigner, selverklært «fartsidiot» og innovasjonsentusiast Bård Eker. Sjekk ut det spennende programmet Eker Express der norske SMB virksomheter får råd og veiledning på veien til videre vekst. Programmet som starter i januar er støttet økonomisk av stiftelsen Teknologiformidling og de 6 virksomhetene som blir valgt ut får en unik sjanse til å få tilgang til Eker Designs store kunnskapsbank; Norges sannsynligvis beste industridesign-miljø. Ukas gladsak for mange SMB virksomheter – uten tvil!Vi gjetter på at det er mange der ute som gjerne vil ha en kapasitet som Bård Eker med på laget og oppfordrer våre lesere til å se nærmere på programmet. Du kan lese mer om det her.

Ukas tristeste sak er TV2’s nyhet om at norske myndigheter har sovet i timen og istedet for å skattlegge landets neststørste vindpark på en god måte sendes millionene via karibiske øyer inn i allerede rike lommer hos kundene til mastodontfondet Blackrock. Du kan lese saken her.

Nothin’ lasts forever
And we both know hearts can change
And it’s hard to hold a candle
In the cold November rain

Ukas innovasjonsblomst i det kalde novemberregnet som Guns & Roses synger om sendes til Bård Eker, Isabella Ringnes, Gunnar Stålsett og Martin Schütt samt årets Gasellevinner Akvafuture.

Happy Friday – selv om den for mange er svart 🙂