Home Nyheter Om overskrifter, oppgraderinger og offensive takter!

Om overskrifter, oppgraderinger og offensive takter!

0
Både unge og gamle liker offensive takter!
Både unge og gamle liker offensive takter!

Årets korteste uke er over oss, og selv om vi mister en time denne helgen har jo mange likevel rukket å skape nye overskrifter. Det nye denne uka er at journalistene ikke har måttet oppsøke sakene, i stedet har flere av de viktigste nyhetene handlet om media selv.

Giske saken har for eksempel medført at VG har gått en sjelden granskningsrunde med seg selv. I en bisarr pressekonferanse onsdag denne uken tok ledelsen kritikken til seg og la seg passelige flate, slik «manualen» tilsier. Problemet var bare at samtidig med at ledelsen bedrev lav åling for åpne kameraer intervjuet NRK og E24 journalisten. Han gikk offensivt ut og hevdet at det ikke var han, men kilden som hadde løyet. Belønningen er visstnok 6 måneders permisjon med lønn, – og trolig kjeft nok til å gi varig bakoversveis.  Ingen stor uke for Norges største avis, – rene realityshowet!

NRK stod også selv for en viktig nyhet, NRK- lisensavgiften skal endelig på historiens skraphaug. Kulturminister Trine Skei Grande, varslet nylig at forslag til ny finansieringsmodell for NRK er en del av innholdet i mediemeldingen som legges frem i morgen, fredag 29. mars. Så gjenstår det å se hvordan våre politikere har tenkt å innovere den utdaterte og urettferdige ordningen der man måtte betale for TV’en selv om man aldri så på NRK. En ting er sikkert; Digitaliseringen av journalistikken, sammen med endrede mediebruksvaner, åpner for helt nye måter å tenke kringkasting på. Ikke minst har de unge helt forlatt våre gamle tanker om å se nyhetene til samme tid!

Både unge og gamle har denne uka også vært opptatt av spillet der 22 mann løper etter en ball. Ikke bare leverte Norge og Sverige en forrykende landskamp som inneholdt dramatikk og offensive takter fra begge lag, I tillegg kom selveste Manchester United omsider med gladmeldingen om at vikar Ole Gunnar Solskjær er oppgradert til fast trener.

Verdens mest kjente nordmann har dermed fått drømmejobben og han har unektelig hatt en særdeles heldig hånd med laget i sitt hjerte. Det blir spennende å følge med, vi vil påstå at Solskjærs utfordring langt på vei er den samme som enhver leder møter; Den humane kapitalen skal identifiseres, synliggjøres, pleies og verdiøkes, – og mye handler om å utnytte både ulikheter og komplimentaritet i laget slik at synergiene skaper merverdi. Som endringsagenter vet våre lesere mye om hvor krevende det er å få en virksomhet til å yte 100 % over tid. Det forutsetter både dyktige ledere og talentfulle team som spiller hverandre gode. De fleste er dessverre langt unna, – noen virksomheter passer i realiteten bedre på sine kopimaskiner enn de bygger kompetanse i sine medarbeidere. De skaper muligens gode realityshow, – men de vinner ikke fremtiden!

Derfor er det hyggelig å kunne skrive om Agder Energi’s satsing på neste generasjon, – her viser en av Norges mest innovative selskaper vei. Du kan lese mer her.

Det er et stykke fra Krisitansand til New York, men der kan innbyggerne nå kose seg med en gigantisk brunostreklame midt på Times Square. Det er Nasdaq børsen som i en reklamekampanje også kan bivåne i norske aviser har innledet en sjarmoffensiv.  I samme by ligger Trump Tower, som i følge eieren som for tiden bor i det hvite hus skal være på 68 etasjer. Nå viser det seg i motsetning til hva Trump hevder at tårnet med hans navn egentlig kun er 58 etasjer høyt. Den godeste Donald har rett og slett endret på etasjenumrene for å få bygget til å framstå høyere. Offensive takter fra en president med et særdeles slapt forhold til realiteter, – til tross for at han jo faktisk slo seg opp som realitystjerne!

Denne ukas innovasjonsblomst sendes til Kristiansand og Agder Energi som i år har fått med seg både neste generasjon, samt næringsforeningen og kommunen på Agder Energi dagene den 8. – og 9. mai.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst