Stormen Ingunn blåser friskt over store deler av Norge denne uken, men det blåser tross alt i retning vår – og for alle som stresser minner vi om at akkurat i år så byr måneden vi akkurat beveget oss inn i på en ekstra dag – hele 24 helt gratis ekstra timer som kan brukes til akkurat det du vil…

Visesangeren Lillebjørn Nilsen gikk denne uken ut av tiden, 74 år gammel, men flere av hans sanger vil nok leve lenge i landets mange visebøker. I går fikk vi vite at hans bisettelse raust nok vil finne sted i Oslo Rådhus, en fin gjest fra den nye byregjeringen til en trubadur som aldri la skjul på at han var en bygutt og Oslo fan. Oslo rådhus spiller for øvrig Nilsens klassiker «God natt Oslo» hver kveld frem til bisettelsen for å hedre trubaduren. Mange tror han også komponerte “Barn av regnbuen”, men selv om den sangen faktisk klatret helt til topps på VG listen i 11 uker i 1973 er dette en sang skrevet og komponert av den amerikanske låtskriveren og fredsaktivisten Pete Seeger helt tilbake i 1967. Du kan høre originalen her. Selv vil vi aldri glemme Oslo’s store markering av tragedien på Utøya i 2011 året etter da over 40 000 mennesker framførte sangen sammen med Lillebjørn NilsenYoungstorget. En av våre Lillebjørn favoritter skrevet og fremført av ham selv var sangen “Se alltid lyst på livet” med de herlige verselinjene;

Se alltid lyst på livet sa mor og far til meg
Tro alltid at det beste bare hender deg
Og barnetro er viktig så jeg gjetter kryssord
Med kulepenn og er alltid optimist
Og med hue under armen og armen i bind vender jeg livet det annet kinn
Og legger tippelappen inn hver onsdag

..og det var en sang han både skrev selv og fremførte med stort smil mang en gang.

En annen stor norsk artist som heldigvis fortsatt er blant oss, er Åge Aleksandersen og hans band Sambandet. Denne uken kom nyheten om at de har solgt ut Lerkendal intet mindre enn to ganger. Anledningen er 75 åringens avskjedskonsert. Konserten skal ikke foregå før 4. september 2025, men det tok likevel ikke mer enn 4 minutter å selge alle billettene. Vi gratulerer, ikke dårlig å selge ut Lerkendal to ganger så raskt og som ‘n Åge sier det;

“På tide det blir skikkelig spell på Rosenborgs hjemmebane :-)”

Det er slett ikke bare trøndere som kan kunsten å feste i dagevis. I Kina forbereder de seg nå til det nye året som i år faller på lørdag 10. februar, og feiringen avsluttes ikke før lanternefestivalen 16 dager senere. Dog skal det bemerkes at kun den første uken er offisielle helligdager. I år er det som vi nevnte forrige uke dragens år som overtar etter kaninens år, – og fyrverkeriet har som sin viktigste oppgave å skremme bort både monstre og uflaks. For det kinesiske selskapet Everglade kommer dessverre feiringen litt vel sent, denne uken gikk selskapet konkurs og med 3000 milliarder norske kroner i gjeld gjør slikt vondt for mange, lenge!

I England kom denne uken nyheten om at Liverpools populære trener, tyske Jürgen Klopp gir seg når denne sesongen er ved veis ende. Intervjuet hvor han begrunner at tiden er inne for å gi vervet til nye koster er verdt å få med seg, enten man er ihuga YNWA fan eller ei.  Du finner intervjuet her.

Ikke alle har fått med seg at bak Liverpool står den amerikanske milliardæren John Henry. Vi tipper at hans smil stivnet en smule da nyheten om Klopp‘s oppsigelse nådde ham. Likevel, Henry er ikke den som preges av handlingslammelse. Denne uken kunne han annonsere at hans Fenway Sports Group som også eier Boston Red Sox og Pittsburgh Penguins inngår et strategisk partnerskap på utrolige 3 milliarder dollar med golfsportens berømte PGA Tour.

Det er åpenbart penger i sport, og John Henry er like åpenbart glad i å diversifisere både sportsinteressen og investeringsporteføljen sin.

Penger og innovasjonskraft finnes det også i underholdningsbransjen. Denne uken avslørte Universal Orlando Resort detaljer om den nye Universal Epic Universe-parken som vil inkludere hele fem nye “verdener”, tre hoteller og restauranter og hele 50 nye attraksjoner. Ingen tvil om at de tror på trenden som vi nå ser hvor stadig flere innfører firedagers uker. De nye attraksjonene inkluderer Celestial Park, et naturbasert område med hager, vannveier og en stjernebildeinspirert berg-og-dal-bane, samt Harry Potter relaterte påfunn og tro det eller ei, en vaskeekte vikinglandsby inspirert av deres suksess med filmserien How To Train Your Dragon.

Verdens rikeste mann, Elon Musk har også denne uken vært på ferde. Denne gang handler det både om hans relativt friske lønnskrav og delvis om Neurolink. Som kjent er Tesla-kursen mer enn tidoblet og selskapet er fortsatt like mye verdt som de ni største konkurrentene til sammen!

Da Elon takket ja til å jobbe gratis ba han til gjengjeld om en frisk opsjonsavtale, og vi tviler ikke på at styret har noe stive smil når de innså hvor gunstig den har vist seg å bli for Elon.

Tross alt er 580 milliarder dollar kanskje litt vel drøyt, selv for Tesla?

Dommer Kathaleen McCormick i Delaware Court of Chance erklærte denne uken  avtalen Musk inngikk med styret som ugyldig. Samtidig annonserte Elon at hans Neuralink har oppnådd en banebrytende medisinsk bragd ved å implantere en trådløs brikke i en menneskelig hjerne for første gang. Neuralinks ambisiøse langsiktige mål er å koble menneskelige hjerner direkte til datamaskiner og vil kunne revolusjonere kommunikasjonen for mennesker med alvorlige fysiske begrensninger.

Tankestyrte maskiner åpner unektelig for nye innovasjoner…

Ukens innovasjonsblomst går til professor Tor W. Andreassen som denne uken lanserer ideen om at norske virksomheter bør ansette en Chief AI Officer (CAIO) som en del av toppledelsen. Forslaget kommer fordi han mener kunstig intelligens (AI) og generativ AI (GenAI) representerer en vaskeekte revolusjon som vil være katalysatorer for omfattende forretningsendringer. Du kan lese hans innlegg her.

Happy Friday og riktig god helg!