Home Nyheter Om vårt langstrakte land, trangsynte lobbister og rosinmarinert mangfold!

Om vårt langstrakte land, trangsynte lobbister og rosinmarinert mangfold!

0
Simon Sinek på scenen under Nordic Business Forum

Her kommer ukas oppsummering for oss endringsagenter!

Mens Trump truer Kina og børsene skjelver er det definitivt høysesong for innovative samlinger i vårt langstrakte land. I Bodø gjør de seg klar for den nasjonale konferansen MarinMagnet, der Bodø, Bergen, Trondheim, Tromsø, Stavanger og Ålesund går sammen om å vise at de er innovasjonsmotorer for Norges marine konkurransekraft.

I Bergen hentet Nordens største årlige mediekonferanse inn over 100 talere, men det var Trumps tidligere valgkampgeneral Steve Bannon som noe ufortjent stakk av med nesten all oppmerksomhet. Det var en fullpakket Grieghall som tok i mot amerikaneren. Mange kom nok for å erfare hvor gal Trumps valgkampgeneral var, – og noen fant det til og med opportunt å protestere utenfor. Vår konklusjon; Bannon var verken gal eller genial, snarere en smart lobbist med et trangsynt høyrepopulistisk verdensbilde.

Langt viktigere og mye bedre for oss endringsagenter var innlegget til Schibsteds nye konsernsjef, Kristin Skogen Lund som på ærlig og ryddig vis tok for seg den nye strategien til selskapet. Du kan se hele innlegget her; https://www.nordiskemediedager.no/nmd-tv/?v=c0a7033b-00090061-9ad0238a#

I Kristiansand var det duket for Agder Energi’s energi konferanse og på Sørlandet satte de fokus på de unge og innovasjonen som vil prege neste generasjons elektriske byer. Konsernsjef Tom Nysted i Agder Energi konstaterte at den teknologiske utviklingen trolig kommer til å endre verden like mye som den fossildrevne revolusjonen har gjort. Den vi endre produksjonsmåter, hvordan vi bor og arbeider, hvordan vi beveger oss og utdanner oss, sa han. Hege Skryseth, Kongsberg Digital pekte på at for å bygge gode byer for fremtiden må vi bli smartere i hvordan vi bruker energi. «Vi vil jobbe sammen med spydspisser blant energiselskapene som Agder Energi for å lage innovative løsninger», la hun til. Du kan lese mer om Agder Energi konferansen her.

Mens man på Sørlandet feirer at sommeren snart er her samles skientusiastene til HIGH CAMP TURTAGRØ på Norges tak i Jotunheimen. Mellom bakkar og berg og blant de taggete tindene i Hurrunganene samles nesten 500 ekte topptur-entusiaster til verdens største toppturfestival denne helgen.  Vårt land byr på et rikt mangfold også for konferansejegerne!

I Oslo var det Nordic Business Forum i Folketeateret som stakk av med vår oppmerksomhet, ikke så rart siden vi var mediapartner. Med verdensnavn som professor Morten T. Hansen fra Berkeley og Simon Sinek – «The Why guy» og mannen bak verdens mest sette Tedtalk ble det en minneverdig og inspirende dag. Stjernelaget på scenen inkluderte også dyktige Alexander Haneng, innovasjonsdirektør i Posten og påtroppende landshøvding i Deloitte, Sjur Gaaseide. I tillegg stilte svenskenes store rosablogger Isabella Løvenstam opp i et slags egenkomponert hyllingsinnlegg, før arrangøren selv annonserte nyheten om at man i Norge har valgt å gå sammen med sin konkurrent Oslo Business Forum. Du kan lese mer om den saken her.

Vi anbefaler våre mange lesere å se på Deloitte’s fremtidsscenarioer for 2030, – Sjur Gaaseide ga oss linken her.  Vel verdt 10 minutter av vår tid!

Sammen med Morten T. Hansen  var likevel rosinen i den berømte pølsa på Nordic Business Forum Simon Sinek som holdt et forrykende innlegg om betydningen av å lede på nye måter.

–  Vi bør se oss selv som spillere i en udefinerbar konkurranse der det er rom for mange. Spillet har ingen start – ei heller mållinje og heller ikke vinnere og tapere!

Talen var den beste vi har hørt på lang tid, og det fremkom tydelig at Simon er overbevist om at mangfold er essensielt for overlevelse. Han er også overbevist om ar virksomheter som ikke kan artikulere hvorfor de engasjerer sine medarbeidere vil slite i fremtiden. Som han sa det;

“We feel our greatest achievements of success not when we accomplish something for ourselves. We feel our greatest achievements of success when we enable others to accomplish a goal that matters to them”

Ukas innovasjonsblomst går til Kristin Skogen Lund, Morten T. Hansen, Alexander Haneng, Sjur Gaaseide og Simon Sinek fordi de er endringsagenter som viser oss veien fremover!

Happy Friday og god helg!

 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst