Singularity University åpner utdanningssted i København

Innovasjonshuben blir det første store utdanningstedet Singularity University åpner utenfor USAs grenser. 

Innovasjonshuben, som vil gå under navnet Singularity U Denmark, skal både huse, iverksette og utdanne danske ledere, talenter og spesialister i mulighetene det teknologiske skifte åpner for.

Det rapporterer Borsen.dk

Huben på 5000 kvm vil bli en del av Københavns vitenskapsspark og kommer som følge av et såkalt regionalt eksponentielt partnerskap. Denne modellen ble også brukt da universitetet åpnet en innovasjonshub i Eindhover i Nederland, men som til sammenlikning kun er på 300 kvm.

Vil løfte Scandinavia til nye høyder

Med i partnerskapet er noen av Danmarks største selskaper, deriblant Danske Bank, som gjennom samarbeidet nå vil få tilgang til ulike utdanningsprogrammer som de kommer til å tilby til medarbeidere sine på tvers av Norden.

– Det finnes et stor potensial i at universitetet nå åpner senter i Norden. Det er en fordel for virksomheter i hele regionen da de nå vil få mye nærmere tilgang på både viten og inspirasjon, sier direktør i Danske Bank Henriette Fenger Ellekrog til Børsen.

I følge Laila Pawlak, adm. direktør for Singularity U Denmark, har de første selskapene allerede flyttet inn.

Hun skriver følgende på sin Facebook-konto:

– Jeg kan ikke vente med å begynne på denne reisen sammen med startups, etablerte selskaper, politikere, flinke mennesker som jobber i offentlig sektor og ellers alle som har ideer, lidenskap og energi til å dele. La oss bygge partnerskap, skape entusiasme rundt bruken av teknologi og løfte Scandinavia til et helt nytt nivå, skriver hun.

 

Om Singularity University

Singularity University ble stiftet i 2008 med støtte fra blant annet Google og er kjent for å være en av verdens mest banebrytende universiteter. Universitetet, som ligger i teknologimekkaen Silicon Valley, har de siste årene tiltrukket seg utlendinger fra hele verden som ønsker å lære mer om teamer som Big Data, robotikk og kunstig intelligens. Utdanningsstedet er også kjent for å benytte seg av eksponentielle teknologier for å finne gode løsninger på globale problemer.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »