Gründernes Hus arrangerte tirsdag 19. november Gründernes Dag  der de ønsket å dedikere en hel dag med fokus på gründere, innovasjon og entreprenørskap.

Hele huset ble satt i sving for å skape en dag fylt med faglig påfyll, pitcher av selskaper, foredrag fra kjente aktører og mye annet spennende. Flere av bedriftene som holder til på huset presenterte hva de jobbet med og snakket om nye konsepter og hvordan man går fra idé til suksess. Det var også åpent for at andre utenfra kunne komme å presentere ideene sine ved at de var med å fønde dagen på Crowdfønding siden Fønd.no

Gründernes Hus

Dagen startet med offisiell åpningen av Gründeruka kl 0930. som er en uke med en rekke eventer som skal sette gründeren i fokus.  Odd Moe, CEO i Gründernes Hus, hvor han presenterte Gründernes Hus  og deres fremtidsplaner; Gründernes Hus  er et hus for  gründere og skapere, et her kan de jobbe og utvikle ideene sine sammen med andre gründere, og ikke minst sette ideene ut til live. på huset finnes det rådgivere og mentorer med mye kompetanse innenfor gründervirksomhet som de ønsker å hjelpe andre gründere med. Her finnes det også spesialister som vet alt som er å vite om hvordan delene er skrudd sammen, men som oppsøker visjonære skapere for å få hjelp til å se helheten og alle mulighetene. Rett og slett en stab full av fagfolk på sine arenaer som er der for hverandre slik at man får oppfylt ideene sine.

Allerede neste år skal de i gang med prosjektet Oslo Born Global som er et prosjekt som skal samle private aktører innenfor gründer miljøene. Her skal de sammen skape 10 nye vekstbedrifter. Samtidig ønsker de at gründer uken skal bli enda større med mer en 300 eventer og 50 nye partnere.

Foredragsholdere

Lars Monrad-Krohn, Ingeniør, gründere og Investor i NorBan fortalte om sine erfaringer som gründer, om ledelse og hvor viktig det er med et sammensatt team og at gruppe dynamikken fungerer godt slik at man kommer frem til målet. Han har selv måttet ta noen tøffe avgjørelse, men for å redde et selskap eller et prosjekt må det til hvis ikke kan alt gå under.

Tom Skolbekken, Partner and Senior Advisor i Venture Lab fortalte om nøkkelen til suksess og mente at 80% av  alle gründere feiler på et eller fler punkter når man skal i gang med en ny ide. Der han dro frem punkter som IP rettigheter, lederskap, finansiell og ressurs planlegging, skaffe kapital, forstå kundesegmentet, markedsstrategi m.m.  Han dr frem det norske selskapet Alycores  som har patentert en  som vil endre sikkerheten-klær industrien for alltid. Med en av mest beskyttende materiale i verden, og  er de eneste som tilbyr  høyeste kvalitet innen kutt, punktering og nål motstand i verden. Produktet er patentert og lisensiert ut til aktører der Alucores tar en prosent av salget. De ønsker flere investorer for å utvikle produktet ytterligere så om du er interessert er det bare å ta kontakt med Tom Skolbekken her.

Lars Petter Nerdgård, Styreformann og KAM i Ainstainer Norway AS, som er et programvareutvikling outsourcing selskap med programvare utviklingssenter i Ukraina (Kharkiv).  deres kjernevirksomhet er å etablere og vedlikeholde kundens egen programvareutvikling. Han  snakket om hvordan gå fra ide til gode resultater. Hvor han mente det er viktig å bruke kompetansen man har i grunn til å utvikle og sette sammen et prosjekt. Man må også definere hva som er målsetningen med prosjektet, passe på at alle involverte har en felles forståelse av målene, gå fra antagelser til fakta (Hopkin), og finne ut hvordan og hvem som skal selge produktet ditt.

Mads Vold, Daglig leder for Exhibition Management AS presenterte Gründermessen som blir arrangert under Gründer uka onsdag 20. og torsdag 21. November på Ullevål Business Class (Ullevål stadion).  En messe for de som vil starte egen bedrift eller nylig har etablert eget firma. En fin mulighet til å høste inn nye impulser, vise seg frem og knytte nettverk på. Her kunne du finne nyttige foredrag og spennende utstillere, møte potensielle samarbeidspartnere, mulige investorer og andre gründere som deler sine erfaringer. Gründermessens overordnede mål er å skape flere levedyktige gründerbedrifter i Norge, samt å sørge for at selvstendig næringsdrivende og nystartede selskaper står bedre rustet.

På slutten av dagen etter lunch ble det holdt et to timer langt salgskurs, av salgskameratene som holder til i øverste etasje på Gründernes Hus. De har spesial tilpasset et salgskurs spesielt for gründere.

Utradisjonell finansiering

Dagen ble finansiert gjennom Fønd noe som er litt andreledes enn det som er vanlig når man skal skaffe inn midler til arrangementer. Dette gjorde de fordi  de ønsket å vise at det er mulig å gjennomføre et arrangement uten startkapital. Crowdfønding er en ny form for finansiering av prosjekter, hvor markedet støtter deg med penger slik at prosjekter kan bli gjennomført.

– Vi har fått mye positiv tilbakemelding fra både på påmelde og gründerne her på huset, spesielt fikk vi mye positiv tilbakemelding fra salgskurset som ble holdt av salgskameratene  siste del av dagen. Så vi er veldig fornøyde, sier Odd Moe CEO og founder av Gründernes Hus.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here