Etter 20 dager ved makten legger den nye byregjeringen i Oslo 3 millioner i potten for å støtte det mangfoldige gründermiljøet i hovedstaden, hvorav 1 million kroner er øremerket til Tøyen StartUp Village

Torsdag, 19. november legger det nye byrådet frem tilleggsinnstillingen til budsjettet, men allerede onsdag kunne Raymond Johansen og Geir Lippestad konstatere at innovasjon og skaperkraft vil stå i fokus.

– Initiativet til en gründerbydel på Tøyen er et bidrag til næringsutviklingen  i Oslo og en motor for positiv utvikling i Oslo indre øst, sier Johansen, og forteller videre at Tøyen kan bli en av de kraftfulle og innovative bydelene i Oslo.

Gründerskap handler om å åpne døren inn til nye muligheter.

Lippestad uttrykker at gründerskap handler om å åpne døren inn til nye muligheter. Han ønsker at de større bedriftene i Norge skal bli flinkere til å samarbeide med gründermiljøene.
– Tøyen StartUp Village får 1 million fra Oslo kommune som et bidrag til å komme godt i gang, samt så ønsker kommunen å bidra med kunnskap og kompetanse for å gjøre dette samarbeidet så godt som mulig, sier Lippestad.

IKT-Norge lanserte opprinnelig ideen om å sette Norge ytterligere på den globale startupscenen ved å etablere «Tøyen StartUp Village». Forslaget har fått enorm politisk oppmerksomhet og skapt stort engasjement blant Oslos teknologigründermiljøer, innovasjonsmiljøer og Oslo kommune.

FullSizeRender-kopi 2

Utviklingsmidler går fra 9 til 5 millioner kroner

I Oslo har kommunal- og regiondepartementet de to siste årene kuttet utviklingsmidler fra 9 til 5 millioner. Derfor ønsker den nye byregjeringen i Oslo å legge 3 millioner kroner i potten for å støtte innovasjonsmiljøet.

 

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here