VR og AR i klasserommet

KF, leverandør av kunnskaps- og informasjonsprodukter til kommune-Norge, samlet tirsdag elever, lærere og teknologientusiaster til å utforske mulighetene som åpner seg i klasserommet med Virtual Reality (VR)- og Augmented Reality (AR)-teknologi. 

Tirsdagen under Oslo Innovation Week (OIW) inviterte KF spennende tilbydere som VR Education, Ludenso og Making View, til et eksperiment for å vise praktisk bruk av AR og VR i klasserommet.

Ta ungdommen på alvor

VR Education søker å utvikle grunnleggende forståelse og ferdigheter i matematikk ved hjelp av virkelighetsnære og praktiske presentasjoner via Virtual Reality. Ludenso ønsker å vekke barns nysgjerrighet på teknologi ved å utforske egne skaperverk gjennom AR (Augmented Reality). Video- og dataselskapet Making View har som målsetting å fremme mestring og læring i skolen ved å bruke VR-teknologi, og har med denne metoden blant annet spillifisert gangetabellen. Etter tirsdagens arrangement oppfordret selskapene til å ta ungdommen på alvor da de lærer mye fortere enn man tror.

– For KF er det viktig å ha lærerne og elevene tett med i utviklingen av nye læremidler, og disse var derfor de viktigste gjestene under arrangementet, sier Frederikke Stensrød, kommunikasjonsansvarlig i KF.

Samspill mellom tradisjon og nyskapning

– I stedet for kun å snakke om de uendelige mulighetene VR- og AR-teknologi gir, vil KF vise de umiddelbare reaksjonene fra både elevene og læreren, fortsetter Stensrød. Produktutvikler i KF, Marte Syvertsen Fjeld sier følgende om bruken av smart teknologi i læringsarbeidet:

– Det er ingen motsetning mellom det faglige potensialet i disse læremidlene og andre mer tradisjonelle. Tvert imot skaper smart teknologi helt andre og ofte mer engasjerende muligheter i læringsarbeidet. Vi må ta innover oss at teknologien allerede er her og at den er overmoden for klasserommet».

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!