Gå til start! Sør-Koreas president, Park Geun-hye (61), satte entreprenørskap på dagsorden under World Economic Forum i Davos. Kvinnen som for under ett år siden ble innsatt som Sør-Koreas første kvinnelige president, representerer partiet Ny verden – og det virker som hun mener det!

– Etter finanskrisen trenger vi en motor som tar oss videre. Vi må få fart på verden – gjennom entreprenørskap og innovasjon!

Den globale økonomien tar en ny kurs. Vi må være kreative! Kreative økonomier, kreative hjerner. Vi i Sør-Korea tror at vi kreativt innoverer vår vei ut, sa president Park Geun-hye.

Nøkkelen til denne visjonen er entreprenørskap og innovative ideer. Mot til å starte ny business. Ikke være redde for å feile. – Vi må skape et finansielt system som støtter bedre opp under entreprenørskap. Støtte de som feiler, gi dem en ny sjanse, sier hun.

Skreddersyr nye ordninger

Vi trenger et kreativt økosystem som stadig klekker ut nye ideer, fra tegnebordet til markedet.

– Nå er det vanskelig for tidlig startups å få finansiering. Vi må skreddersy gode ordninger. Sør-Korea prøver å bygge et økosystem for å ta vare på de kreative ved å tilrettelegge for nye systemer – kutte i gamle regelverk. Jeg som president skal sørge for at dette vil fungere hos oss, sier hun og tror denne typen kreativ økonomi vil spille en viktig rolle for å omskape verden.

Universell kreativitet

– Dette handler ikke om etnisitet eller bosted. Dette er universielt. Kreativitet er uavhengig av alder, klasse og nasjonalitet. Alle deler av menneskeheten har potensiale til å bli en del av dette kreative miljøet. Gjennom startups og innovasjon i eksisterende virksomheter skal vi lykkes.

Men en kreativ økonomi krever global kraft. Verden må handle som én. Uansett hvor vi er – og hvilken bakgrunn vi har. Siden den globale økonomiske krisen, har verden bedt om noe bedre. Et kall fra tiden. Den sør-koreanske presidenten håper World Economic Forum kan bidra til en grenseløs kreativ økonomi, med nye ideer som bringer kjærlighet og glede rundt om i hele verden.

– Med en samling av globale ledere, burde dette føre til en ny æra. Jeg håper at Sør-Koreas ønske om en kreativ økonomi, vil ”shaping a new future!”.

Se Sør-Koreas president Park Geun-hye på talerstolen i Davos.

Den tapte generasjonen

All arbeidsledigheten blant verdens ungdom, har også vært et hett tema under World Economic Forum i Davos. Se den interessante debatten med blant andre Coca Cola-sjefen på Huffington Post Live-TV.

 

Kronprinsen om Global Dignity

– Davos er et stimulerende sted å være, for å diskutere og lære, sa kronprins Haakon i et intervju med CNN i Davos, denne uken.

Kronprinsen mener verdighet forener verdens ungdom.

– Jeg tror dagens ungdom – de du finner på nesten alle skoler, nesten hvor som helst i verden – er svært kompetente folk med kunnskap og erfaring som det vil være av stor interesse for etablerte ledere å utnytte, sier kronprinsen.

– Ungdom i dag lever i en ekstrem verden av mangfold og muligheter. De globale nettverkene er langt foran hva etablert ledere av i dag hadde, da de var unge .

Siden 2006 har Kronprins Haakon vært rundt på skoler og snakket med studenter over hele verden. – Vi har arrangert såkalte Dignity Days – som er den viktigste aktiviteten til vår organisasjon Global Dignity .

Vi har tre mål :

– Å anspore en global samtale om verdighet

– Arrangere Global Dignity Days på skoler

– Fremme verdighet basert lederskap

Les hele intervjuet CNN gjorde med kronprins Haakon.

Fredag står blant annet klimaspørsmål på agendaen. Greenpeace er allerede på plass i Davos. Programmet og sendingene fra World Economic Forum følger du live her.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here