Home Nyheter 7 nyheter du bør få med deg

7 nyheter du bør få med deg

0
Foto @ Sebastian Derungs

Iran forbyr landets banker å bruke kryptovalutaer, bildedelingsselskapet Flickr får ny eier, og så mange som 90 % mener Facebook burde bli bøtlagt som følge av Cambridge Analytica-skandalen, viser en ny undersøkelse. Her er syv nyheter du ikke bør gå glipp av. 

1. Autonome båter vil sannsynligvis komme på markedet før selvkjørende biler. Ettersom 90 % av av alle varer blir fraktet med båt, vil teknologien kunne få enorme konsekvenser for den internasjonale shipping-industrien.

2. Iran forbyr landets banker å bruke kryptovalutaer grunnet bekymring vedrørende hvitvasking.

3. En britisk undersøkelse viser at så mange som 90 % av korrespondentene mener at myndighetene burde bøtlegge Facebook for deres rolle i Cambridge Analytica-skandalen.

4. Bill Gates, Airbus og SoftBank skal visstnok støtte et nytt gründerprosjekt, Earth Now, som ønsker å video-livestreame jorda ved hjelp av satellitter.

5. Familieeide SmugMug har kjøpt opp bildedelingsselskapet Flickr. Tidligere eier av Flickr var Yahoo som i 2017 ble kjøpt opp av Verizone – eier av både HuffPost og CrunchTech.

6. Toys R Us-gründer Charles Lazarus er død. Han ble 94 år gammel.

7. Ifølge en ny undersøkelse, ønsker 83 % av amerikanere strengere straffer for de store tech-selskapene når det kommer til brudd på regler som gjelder innsamling av data.