I en våruke preget av Panama-avsløringer og der den norske kirke innovativt nok endelig valgte å akseptere at også likekjønnede par kan gifte seg i norske kirker, har det vært flere sentrale konferanser med fokus på hvor Norge er på vei.

IKT Norge inviterte tirsdag til sin årskonferanse NEO 2016 der blant annet Siv Jensen og Lyse Krafts dyktige Torill Nag tok til ordet for at ny kunnskap raskt og effektivt må omsettes til nye innovative produkter og tjenester som kommer både medarbeidere, kunder og samfunnet til gode. «Norge er et lite land, det å lære å hente inn det beste fra resten av verden vil være avgjørende for vår produktivitetsvekst», uttalte en tydelig finansminister som talte uten manuskript og nok følte seg blant venner. Hun fortalte også at hun nå daglig holdt innlegg om omstilling, vekst og fremtidens arbeidstakere.

IKT Norge arrangerte for øvrig NEO konferansen for 13. gang, og med tanke på at NEO står for «Norge Etter Oljen» skal ingen beskylde IT-bransjen for ikke å være tidlig ute. Likevel hevdet Aftenposten Mobils engasjerte leder, Annette Melbye nettopp dette da hun mente at IT-bransjen kom diltende etter mediebransjen. Kanskje litt vel mye Møllers tran, for det er vel vitterlig takket være teknologiutviklingen mediebransjen har måttet endre seg – og ikke omvendt? Mon tro om ikke Aftenposten her kommer i skade for å sett kjerra foran hesten.

SAPs Innovasjonsforum som gikk av stabelen samme dag belyste mye av det samme, og meldingen om at det er viktig å stimulere til innovasjon, næringsutvikling og vekst treffer oss nå uansett hvor vi snur oss. Torsdagens SEED Forum som fant sted hos PWC i Bjørvika ble for oss ukas høydepunkt der over 50 tidlig fase investorer og forretningsengler fikk presentert 12 nye vekstvirksomheter på jakt etter kapital, heder og internasjonalt gjennombrudd.

De 12 håpefulle presenterte sine ambisjoner i korte 7 minutters pitcher kyndig ledet av Seed Forum general Steinar Korsmo. Her var det mye spennende som ble servert både av unge og eldre entreprenører. For eventuelle fremtidspessimister der ute anbefaler vi derfor sterkt å bli med på neste investortreff!

Blant de høyst oppegående og innovative eldre finner vi også Norges og nå også verdens eldste statssekretær, Astrid Nøkleby Heiberg som i dag feirer sin 80-årsdag med å legge frem «Flere år – flere muligheter. Regjeringens strategi for et aldersvennlig samfunn.». I et herlig intervju med Aftenposten proklamer hun at «Yngre folk må slutte å tenke så sidrumpa!».  Vi kunne ikke sagt det klarere, og vi gratulerer med ukas innovasjonsblomst overlevert fra oss i InnoMag-redaksjonen – ikke bare for sitatet og innstillingen, men fordi hun i morgen takker av som statssekretær for å vie seg til oppgaven som eldrepredikant. HERLIG! – Norge trenger flere 80-åringer som deg, Astrid.

Ukas stillstandskaktus går til Dag Øyvind Østereng, den norske statsbetalte presten i Undheim, Tine kommune som raskt gikk ut i avisa Dagen og sa at han sier opp sin stilling og melder seg ut av kirken fordi det nå skal bli lov å vie likekjønnede par, – det å endre seg får andre gjøre hører vi han rope fra sitt trangsynte og håpløst utdaterte prekestol. Vi skulle gjerne overbragt vår digitale kaktus, men han er vel neppe på internett heller.

Vi ønsker alle våre lesere en riktig god fredag – og glem ikke å også like vår Facebook-side hvis du ønsker å holde deg tidlig oppdatert på alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten!

Med varme aprilhilsener

Truls

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here