300 nye medlemmer på ett år. 

Kunnskaps- og teknologinæringene er i vekst. Det bidrar til at Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter, det siste året har vokst fra 1400 til 1700 medlemsbedrifter.

Dermed har Abelia-sjef Håkon Haugli fått en god start i sjefsstolen – og nå organiserer bedrifter med hele 43.000 årsverk.

– Kunnskaps- og teknologinæringslivet blir stadig viktigere for et Norge i omstilling. At flere bedrifter melder seg inn i Abelia er hyggelig. Vi skal være en tydelig
stemme for kunnskaps- og teknologibedriftene, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia i en pressemelding.

abelia

Abelia har medlemmer innen blant annet IKT, konsulenttjenester, undervisning, forskning, kreative virksomheter og ideelle organisasjoner. Blant de største medlemmene finner vi Telenor, Evry, DNV GL, Sweco, SINTEF og Handelshøyskolen BI.

– Jeg håper veksten er et uttrykk for at vår del av næringslivet ser verdien av en konstruktiv og gjennomslagsdrevet organisasjon. Vår jobb er å gjøre medlemmene gode gjennom politisk arbeid for bedre rammebetingelser, nyttige møteplasser og arbeidsgivertjenester av høy kvalitet, sier Haugli.

Vil styrke kompetansen

Abelia har hatt en jevn økning i antall medlemmer siden foreningen ble etablert i 2001. En årlig intern medlemsundersøkelse viser at 81 prosent av medlemsbedrifter med flere enn 20 ansatte er meget godt eller godt fornøyd med medlemskapet i Abelia.

– Medlemsmassen favner bredt. De har til felles at de er kunnskapsbedrifter som vil være sentrale i omstillingen som det norske samfunnet står overfor de neste årene. Mange av våre medlemmer utvikler også kunnskap, tjenester og produkter som kan bli norske vekst- og eksportnæringer, sier Haugli.

– Vi har ambisjoner om fortsatt vekst, men det viktigste for oss er å sikre alle medlemmer god oppfølging. Det siste året har vi blant annet styrket vår kompetanse på arbeidsrett og digitalisering/IKT, som blir spesielt viktig fremover, sier Haugli.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here