Denne uken lanserte Nordisk bibel- og bokmuseum prosjektet «Real NFT Bibles», en kreativ blanding av gammel historie og ny popart.

Begivenheten ble feiret med et arrangement som gikk av stabelen på vikingmuseet «The Viking Planet». I anledning lanseringen hadde museet inngått et eksklusivt samarbeid med kunster Ole Bjørn Valen, også kjent som MatrixValen.

– Vi er stolte av samarbeidet med kunstner MatrixValen. Hans kunstverk gjenspeiler museets visjon om å flette gammel visdom med moderne samtidskunst. Det er derfor en glede å kunne presentere en enestående NFT samling som nettopp bygger bro mellom fortid, fremtid og samtid, sier daglig leder ved Nordisk bibelmuseum, Rune Arnhoff.

De som var til stede fikk også med seg flere spennende foredragsholdere som alle har inngående erfaring fra krypto-, NFT- og Web3 sfæren. Magnus Jones (EY), Torbjørn Bull Jenssen (K33), Morten Søberg (Sparebank1) og Keith Mellingen (VRINN) er alle tungvektere i bransjen, og byr på innsiktsfulle innlegg.

Popart og bibelkunst i skjønn forening

Det banebrytende NFT-samarbeidet utforsker skjæringspunktet mellom historie og kreativitet, og tilbyr en helt unik digital opplevelse hvor en kan utforske et møte mellom det gamle og det eksperimenterende «avantgarde». Kunstneren Ole Bjørn Valen er kjent for sin kreative, levende og fargerike stil, med tydelige referanser til popkunst.

– Det å jobbe så tett med museet om prosjektet har vært en svært spennende, og ikke minst fruktbar prosess. Selv er jeg nysgjerrig og interessert i bibelen og menneskers opphav, noe som har gjort prosjektet ekstra verdifullt for meg personlig. Jeg gleder meg til å se resultatene av vårt langsiktige samarbeid, sier kunstner Ole Bjørn Valen.

Tyngde i NFT-samlingen I tillegg til kunstsamarbeidet, består prosjektet av en samling sjeldne bibler som blant annet Kong Christians III’s reformasjonsbibel fra 1550, krigerkongen Kong Karl XII’s bibel fra 1703, Soldat nytestamentet fra 1. verdenskrig og Rembrandt-bibelen. Ideen bak prosjektet vokste også frem fra et ønske om å være en moderne motvekt til de tradisjonelle assosiasjonene bibler og museer ofte har. Men det viktigste er at prosjektet bidrar til å forevige og tilgjengeliggjøre en sjelden og viktig del av vår kulturarv gjennom digital 3D-kunst.

– Bøkene er skjøre og har en form som endrer seg ved den minste forflytning. Sikring av
høyoppløselige bilder tilpasset teknologien, stiller derfor krav til møysommelig arbeid og
kompetanse. Dette hadde vi ikke klart uten fotogrammetrist Steffen Aalands fremragende
ekspertise, avslutter en entusiastisk Arnhoff.

 

Vi gjør oppmerksom på at NFT-verkene kan kjøpes via www.nft.nobimu.com ved hjelp av kryptovalutaen Polygon MATIC.Samlingen kan utforskes på Opensea, den største NFT-plattformen.

Du kan lese rapporten “HISTORICAL ARTIFACTS BECOMING TIMELESS DIGITAL 3D ART” her.