Home Greenergy Kan flere våpenhandlere gi mer fred og innovasjon?

Kan flere våpenhandlere gi mer fred og innovasjon?

Ja, mener Mark Nelson i Stanford Peace Innovation Lab. Han kommer til Innovasjonsdagen 8. september. 

(Artikkelen er presentert i samarbeid med Inspirator og Innovation Forum Norway)

Det er blant de overraskende poengene til Mark Nelson, tidligere hjelpearbeider, bankmann og sosialentreprenør. Nå leder han Stanford Peace Innovation Lab (SPIL), der han forsker på hvordan handel og samspill bidrar til innovasjon og fred.

Nelson kommer til Innovasjonsdagen 8. september for å gi ett nytt perspektiv på innovasjons betydning for bedrifter og samfunn.

Han bygger dette både på sine erfaringer med fred – men også som en del av verdens ledende innovasjonshub, Stanford-universitetet. I 2013 valgte hver femte MBA-student ved universitetet å lansere sin egen oppstartsvirksomhet. Og tidligere studenter dominerer også blant teknologiinvestorene i Silicon Valley.

– Mye å lære

Nelson og Peace Innovation Labs mål er å utvikle en helt ny og lønnsom industri, der positiv fred leveres som en tjeneste. Med basis i dette og teknologi-drevet engasjement med kvantitative og kvalitative metoder på tvers av bransjer og sektorer, har Mark Nelson og SPIL identifisert innovative og analytiske måter å måle fred på, – både i nabolaget og på globalt nivå.

En del av Nelsons jobb er å spre dette budskapet ut i verden, og bidra til å skape partnerskap med innovasjonsmiljøer i andre byer.

“Når man ønsker å bygge opp en støttekultur for innovasjon i Norge og øke den kollektive innovasjonsgraden, er det mye å lære ved å inkludere personer og miljøer som har fått til dette andre steder. Mark Nelson har med stor suksess bidratt til å bygge opp en såkalt Peace Innovation Lab på Stanford, California, og vi mener at det nå er på tide at Norge tar del i dette og bringer tankegangen hit”, forteller generalsekretær i Innovation Forum Norway, Truls Berg.

Den 8. september, kommer altså Mark Nelson til Norge igjen for å fortelle om hvordan de har jobbet for å starte en innovasjonsbølge for å forbedre samfunnsinnovasjon og samarbeid på tvers av sosiale og fysiske grenser, og hva vi kan lære av dette.

Bli med på starten av et nytt, norsk innovasjonseventyr på InnovasjonsDagen 2015.

 

Her kan du se innlegget hvor Nelson argumenterer for at verden trenger flere våpenhandlere:

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here