Home Nyheter Mannen som vil gjøre havet elektrisk

Mannen som vil gjøre havet elektrisk

1
Foto: Siemens

Erik Ianssen hadde et mål om å lage verdens første, elektriske fiskebåt. Den er sjøsatt. Nå har han en visjon: at ny teknologi gjør hele skipsfarten fossilfri.

Ianssen er industribygger i femte generasjon, miljøverner og teknologi-optimist. Ikke bare fiskebåten ”Karoline”, men fergene, hurtigbåtene, hurtigruta, supplyskipene og etter hvert de virkelig store fartøyene skal bevege seg lydløst og fossilfritt omkring på verdenshavene.

– Målet er å redusere dieselforbruket i Norge med 80 millioner liter, det vil si 1% av Norges forbruk per år, sier Ianssen.

Les mer: – Denne byen er åpenbart mest interessant når det gjelder havromsteknologi

Ianssen mener tiden er “overmoden” for et teknologiskifte i maritim sektor.

– Om 10 år så tror jeg Trondheimsfjorden er helelektrisk med nullutslipp, vi har flere autonome fartøy som seiler der, og Trondheim vil ha et miljø med bedrifter som leverer løsninger over hele verden, sier Ianssen.

Se video:

 

Artikkelen er basert på innhold og video fra Teknologihovedstaden Trondheim.

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here