Home Fremhevet Om viktige bragder, branding og nordmenn som brøyter vei!

Om viktige bragder, branding og nordmenn som brøyter vei!

0
Vikingskip i kveldssol

Denne uka feirer NATO 70 år og Jens Stoltenberg holdt onsdag en glimrende tale i den amerikanske kongressen hvor han høstet både applaus, latter og godord. Med glimt i øyet minnet han amerikanerne på at det var Leiv Eiriksson som oppdaget det amerikanske kontinentet for rundt tusen år siden. Deretter la han til at vikinghelten Leiv nok manglet kommunikasjonskraft, siden de færreste har fått med seg hans bragd. Det var nok før PR ekspertenes tid…

“Det store havet som ligger mellom våre kontinenter, deler oss ikke. Det forener oss. Atlanterhavet definerer hvem vi er!”                     

Jens Stoltenberg i kongressen onsdag 2.4.19

En som har råd til både kommunikasjonseksperthjelp og PR eksperter er klodens rikeste mann, Amazon-gründer Jeff Bezos. Likevel velger han og kona MacKenzie å benytte gratistjenesten Twitter for å informere om at hun etter oppgjøret sitter igjen med aksjer i Amazon for over 300 milliarder kroner. Skilsmissen fremstår ifølge en twitterkommentar som hyggeligere enn de flestes ekteskap. Det kan jo være at en PR ekspert har vært inne i bildet, vi ville ikke falle av stolen. Samtidig er kanskje en smule raushet på sin plass. Tross alt har skilsmisseavtalen gjort MacKenzie til klodens tredje rikeste kvinne…

En drøy uke etter Apple’s lanseringsjippo med mye kjendiseri og ditto store ord, men lite reell innovasjon lanseres denne uka en liste som bør bekymre “fruktselskapets” aksjonærer. For første gang på det amerikanske konsulentselskapet BCG‘s årlige liste over verdens mest innovative selskaper er Apple ikke lenger på topp.

Både Google og Amazon klatrer forbi på listen der over 2500 innovasjonsansvarlige over hele verden har stemt frem sine innovasjonsidoler. For våre lesere er det verdt å nevne at teknologiselskaper nå har 9 av de øverste plassene, det er kun Adidas som blander seg inn med en 10. plass. Dessverre er ingen norske virksomheter inne på lista. Vi mistenker at de lider av Leiv Eiriksson komplekset, norske virksomheter er flinke på innovasjonskraft, men lider nok av mangel på kommunikasjonskraft! Du kan lese mer om oversikten her.

Både Google og Amazon var for øvrig representert på Digital Leadership konferansen som Oslo Business Forum på en eksemplarisk måte gjennomførte på X Meeting Point torsdag 4. april.

De unge grunderne leverte en konferanse med mange høydepunkter, god stemning og talere av verdensklasse.

Dagen før hadde Tor Inge Hjemdal, adm. direktør i DOGA, Per Foss, direktør i Patentstyret og Egil Sundet, bransjedirektør i Norsk Industri sparket i gang Innovasjonskraft 2019 konkurransen med fokus på bærekraft og sirkulær innovasjon. Du kan lese mer om den konferansen her.

I et forsøk på å oppsummere den første uka i april er det bare å klappe for konferanser som Innovasjonskraft 2019 og Oslo Business Forum.

Imidlertid virker det som vi i Norge har lett for å ty til utenlandske aktører, selv når vi kan trekke frem flotte norske norske enhjørninger og globale vikinger som Scatec Solar‘s styreleder, John Andersen jr. Nylig ble han kåret til årets styreleder. Gjør deg selv en tjeneste, og les vårt intervju med ham her.

Selv med temaer som roboter, innovasjonskraft og digital endringskraft handler det til syvende og sist om mennesker som tør å brøyte vei og får gode ting til å skje. Derfor går ukas innovasjonsblomst til årets styreleder 2019, samt arrangørene av både Innovasjonskraft 2019 og Digital Leadership konferansene.

Vi gratulerer og ønsker våre mange lesere en happy Friday – og riktig god helg!

 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst