Home Nyheter Uber planlegger testing av flyvende biler innen 2020

Uber planlegger testing av flyvende biler innen 2020

0
Foto @ Flick/Alper Çuğun

På et toppmøte tirsdag avslørte Uber hvordan de vil revolusjonere fremtidens trafikkbilde.

Kjøredelings-giganten har som mål å gjøre det mulig for kundene sine å bestille lokal høyhastighets lufttransport med et enkelt tastetrykk, melder The Guardian.

Kanskje vil selskapet dermed gjøre sitt for at det klassiske, stereotype bildet av fremtidsbyen med sine flyvende transportsystemer blir virkelighet. På et toppmøte for sitt Elevate-prosjekt i Dallas tirsdag la de i alle fall frem sine planer om å lansere et etterspørselsstyrt nettverk av “kjøretøy som letter og lander vertikalt”.

Amerikanske myndigheter ga i fjor grønt lys for testing av verdens første passasjerdrone, og selskapet Terrafugia, som jobber med å utvikle flyvende biler, har fått prøvefly en ubemannet versjon av sin modell. Det er denne teknologien Uber vil ta i bruk i sitt foreslåtte Uber Elevate Network.

Risikerer utestenging fra markedet for selvkjørende biler

Selskapet uttrykte interesse for flyvende biler allerede i fjor, med en rapport som hevdet at teknologien ville hjelpe til med å bedre trafikkstrømmen i storbyer. Uber sier de ønsker å demonstrere teknologien på en World Expo i Dubai i 2020, og planlegger samarbeid med flyprodusenter som jobber med å utvikle de elektriske flyvebilene. De vil også innlede samtaler med eiendomsfirmaer for å finne og utvikle lokasjoner for “flyplasser” der kjøretøyene kan ta av og lande. Dallas-Fort Worth i Texas er først ute med å utforske mulighetene for et pilotprosjekt, og Uber har også innledet et samarbeid med vei- og transportmyndighetene i Dubai.

Planene kommer på et kritisk tidspunkt for kjøredelingsformidleren. Waymo, Googles avdeling for selvkjørende biler, har saksøkt ingeniøren Andrew Lewandowski for å ha stjålet industrihemmeligheter og solgt dem til Uber. Avhengig av rettssaken kan Uber risikere å stenges ute av markedet for selvkjørende biler, og et slikt utfall beskrives som en potensiell trussel mot selskapets eksistens. Det kan dermed bli viktig å lykkes med The Uber Elevate Network for å fortsatt gjøre seg gjeldende i fremtiden.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here