Ukas skråblikk: På tide med en gründer- og innovasjonsminister?

Denne uka har olje-og gassbransjen slått på stortromma med ONS i Stavanger og diskusjonen om hva vi skal leve av fremover har på nytt skutt fart.

Ikke minst takket være umusikalske oljetopper som tør å tale opinionen i mot når de hevder at de kan ture frem som før. Det er i dette lys Inger Mette Gustavsen, mangeårig styremedlem i Polydisplay AS/A velger å ta bladet fra munnen og minne norske politikere på at andre bransjer i mange år har blitt neglisjert fra mydighetenes side, les innlegget og still deg spørsmålet om ikke Norge her har gått glipp av en milliardindustri.

I neste uke går INNOVASJONSDAGEN 2016 av stabelen i Folkets Hus.  INNOVASJONSDAGEN er Norges ledende konferanse for innovasjon – og den arrangeres i år for 7. gang. Da kommer kanoner som den kjente hollandske innovasjonsguruen, professor Paul Iske, Bjørn Kjos fra Norwegian, Morten Fon fra Jotun, Tom Nysted fra Agder Energi, Tore Ulstein som er NHO president, Sigrun Vågeng som er NAV-sjef, Ingar Skaug Styreleder i CCL, Nils Fongen fra ISS, Christian Rangen fra X2 og Arne Kristian Kolberg fra Nortura – for å nevne noen av de dyktige lederne som bruker ettermiddagen den 6. september til å dele hva de gjør med oss, – i tillegg får du presentert noen av Norges nye stjerneskudd og du møter dessuten Norges mest innovative politikere. Vi tror Inger Mette’s brannfakkel vil bli diskutert der.

Denne ukas innovasjonsblomst går til de flotte ekspertene og noen av Norges beste tenkere rundt endring som har bidratt til å gjøre årets utgave av INNOVASJONSMAGASINET til den hittil beste.

Resultatet er et 140 sider tykt magasin som gir leseren oversikten over hva du trenger å vite om det innovative Norge. I årets utgave kåres Norges 25 mest innovative virksomheter og det er bare å gratulere både DNV GL som årets vinner og de 24 andre som landets beste. Les egen sak om dette.

Det settes også fokus på sosiale entreprenører, samt ideene til 50 gründerteam. I et intervju med Kofi Annan påpekes nødvendigheten av det “globale perspektivet”, samt at han som mener han er Norges svar på Mark Zuckerberg blir presentert. I lys av valgkampen har vi også hørt med landets politikere om hva de mener er viktig for å forbedre norsk innovasjonskraft i fremtiden.

Du kan også lese intervjuet med en av de norske politikerne som brenner for entreprenører og innovasjon og som ville kunne gjort den jobben som landets næringsminister åpenbart ikke finner tid til der hun løper fra pressekonferanse til pressekonferanse om korrupsjonsskandaler og venninneutnevnelser.

Vi stilte i forrige uke spørsmålet om ikke tiden er inne til å komme med en grunder og innovasjonsminister, slik blant annet Estland har innført.  Den debatten blir nok også videreført i Folkets hus neste uke, – og med over 200 i salen blir det forhåpentligvis en festdag for landets endingsagenter.

 Vi gleder oss!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

One thought on “Ukas skråblikk: På tide med en gründer- og innovasjonsminister?

  1. Hva med et innovasjonsdepartement, eller i det minste et innovasjonsdirektorat? Alle innovasjonsbyråkratene rundt omkring i landet må jo få karrieremuligheter de også. Innovasjonskonsulentindustrien er den nye oljen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *