Vi ønsker å dele gode nettsider som er verdt å vite noe om og som også kan være gode hjelpemiddler i hverdagen.  Her er noen Internationale og amerikanske sider det er verdt å ta en kikk på:

 

Evernote.com

Evernote er en digital notatblokk hvor du kan lagre alt du måtte huske. Det såkalte GTD-systemet (Getting Things Done) går ut på å ta ideer og tanker ut fra hodet og sette de inn i et system. Dette lar Evernote deg gjøre, og det på en elegant måte. Med Evernote kan du nemlig huske på ALT, uten å måtte ha alt i hodet! Evernote lar deg ikke bare lagre tekst, men også bilde- og lydnotater. alt blir lagret i nettskyen slik at notatene dine alltid vil være tilgjengelig.

Netvipes.com

Netvibes en informasjonsnavigator som til hensikt skal gjøre informasjonsinnhenting lettere for sluttbruker gjennom et grensesnitt som tilbyr visuell kontakt med bruker, tilbyr mulighet for sekundær endring av både oppsett, tilleggsinformasjon og nyttige verktøy. Dette er hva jeg ser som primær funksjon av Netvibes.
Her har du mulighet til å samle dine favorittsider på en portal.

Scoop.it

Scoopit er en lignende side som Netvipes, men ved denne tjensten kan du oppdage innhold som du vanligvis ikke ville kommet over ved hjelp av smarte søke mekanismer som tags. Når du har funnet det innholdet som appellerer til deg er det bare å scoopit og på den måten kan du lage din egen avis. Du kan også publisere innholdet videre på sosiale medier. Som de sier; Find something awsome, make it yours and show it off!

Diigo .com

Diigo har videreutviklet delings- og kommunikasjonsmulighetene. Ikke bare kan du gå inn på samlingene til andre brukere og se hva de har, du kan også være med i ulike grupper og bli oppdatert når det legges inn nye bokmerker i disse gruppene. Du kan lage egne grupper og bokmerke spesielle sider, for eksempel hvis du har et større gruppearbeid som alle kan ha glede av, kommentere og diskutere.En annen ting du kan gjøre, er å “gule ut”, markere, avsnitt på en side og legge på en gul merkelapp. Du kan også lage kommentarer til de sidene du lagrer, slik at både du selv og andre ser hva du har lagret, og hvorfor du har lagret det. Andre kan så kommentere videre, både her og på de gule lappene. Diigo legger opp til diskusjon og kommunikasjon mellom brukere. Diigo gir deg også muligheten til å følge brukere og se hvilke side de hat lagret.

Paper.li

Paper.li er en glimrende tjeneste for dem som twittere. Her lages et magasin ut av blant annet Twitter-lister, hashtags, Twitter-streamen din, andres Twitter-stream, også videre. Tjenesten har blitt anbefalt av mange bloggere og twittrere og mye fordi man kan bla i mange tusen magasiner som andre brukere har laget fra før.

 Kiva.org

Du har sikkert hørt om mikrokreditt. Mikrokreditt ble et moteord etter at Muhammad Yunus vant Nobels fredspris for et slikt initiativ i 2006. For uinnvidde: Mikrokreditt eller mikrolån er en alternativ bistandsform som går ut på at man låner ut en mindre pengesum til vanskeligstilte mennesker i u-land, som deretter bruker disse pengene til å investere i sin egen fremtid. For de aller fleste vil dette innebære å skaffe seg en inntektskilde. Det kan være en melkeku, en ny symaskin eller reparasjon av familiens taxi – mulighetene er mange. Og når inntektene omsider strømmer inn, er det tid for tilbakebetaling av lånet. Resultat: Et menneske har fått bedret sine livsvilkår takket være et lite, men betydningsfullt lån. Og det har ikke kostet utlånerne en krone, bare litt tid!

Kiva er verdens største på mikrolåntjeneste på nett og utlånstjenesten fungerer på følgende måte:

1. Du velger hva slags prosjekt du vil støtte.
2. Du bestemmer hvor mye penger du vil låne ut (fra cirka 150 kroner og oppover, overføres via PayPal).
3. Pengene overføres til en samardbeidspartner i det aktuelle landet, som gir pengene videre til personen du ønsker å støtte.
4. Når lånet er betalt tilbake, kan du enten låne ut pengene på nytt, donere de til Kiva.org, eller overføre dem tilbake til din egen konto.

Hva med risikoen, spør du kanskje? Den er minimal. Så langt har over 8 millioner dollar blitt lånt ut gjennom Kiva.org. Kun 0,2 prosent av lånene ble ikke innfridd. Man låner uansett ikke bort store summer. Du kan dessuten følge med på fremgangen i prosjektene du sponser på Kivas hjemmeside.

Todaysmeet.com

På TodaysMeet kan man opprette et privat rom hvor man kan skrive korte beskjeder og lese andres. Siden fungerer nesten som Twitter, hvor man kan bruke 140 tegn pr. beskjed. Forskjellen er at man på TodaysMeet oppretter rom, hvor kun utvalgte personer har adgang. Man setter dessuten en tidsramme for varigheten av rommet. Det betyr at man f.eks. kan velge, at rommet kun skal eksistere i den uke, hvor man arbeider med et prosjekt. Deretter vil rommet bli stengt.

Hunch.com

Helt enkelt forklart er det et nettsted der du kan søke etter problemstillinger, svare på ti spørsmål eller rundt problemstillingen og til slutt få anbefalinger i forhold til det du svarte. Alle kan lage slike “quizer”, og du kan også bidra med spørsmål eller alternative resultater på quizene som allerede er opprettet. Under panseret er det imidlertid mye mer. Hunch blir nemlig smartere for hver gang noen bidrar, og svarene du gir fra tidligere tester er også med på å påvirke anbefalingene du får senere. Eksempelvis kan det være at du i én test har svart på hvor mye du tjener, mens du i en annen test er på jakt etter et hotell i Paris. Siden Hunch da vet hvor mye du tjener, vil tjenesten være tilbøyelig å anbefale deg dyrere hoteller enn en som tidligere har oppgitt at han tjener mindre. I tillegg sammenligner Hunch dine svar med andre brukeres svar for å finne ut hvilke brukere du har mest til felles med, og dermed kan anbefalingene gjøres enda bedre.

Vi vet at det at det finnes mange flere interresante nettsider der ute, så hvis du vet om nyttige, morsomme eller geniale nettsider , tips oss gjerne med flere gode sider ved å sende en mail til thea@3in.no!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here