Har du et designdrevet innovasjons prosjekt og trenger midler for å komme videre? Onsdag 12. februar serverer Norsk Designråd smakebiter fra Designdrevet innovasjonsprogram, og gir deg et innblikk i hvordan du kan søke om midler til ditt innovasjonsprosjekt.

Gjennom Designdrevet innovasjonsprogram (DIP) finansierer og igangsetter Norsk Designråd pilotprosjekter hos etablerte bedrifter og offentlige foretak. Siden 2009 er det delt ut totalt 32 millioner kroner til i alt 84 spennende prosjekter.

I forbindelse med åpningen av årets søknadsskjema inviterer Norsk Designråd deg til å komme og høre hvordan du kan søke for å realisere ditt innovasjonsprosjekt. Foruten informasjon om programmet,  vil du få innblikk i hvilke type prosjekter de ser etter i 2014, samt tips om hva som skal til for at din søknad skal nå helt til topps.

Du får også smakebiter fra tidligere prosjekter. Prosjektene spenner fra oppdrettsnæringen, olje- og gass og softwareleverandører, til skolevesenet og offentlige helseforetak.

Sogn Aqua fikk i 2011 midler fra DIP for å jobbe med utfordringer rundt slakteprosessen for oppdrettskveite. Designer Sofie Blich tar oss gjennom prosjektet steg for steg, og viser hvordan designkompetanse løste utfordringene og resulterte i helt nye konsepter. I prosjektet ble det ikke bare utviklet en ny metode for slakt, men også en helt ny prosess for håndtering av fisken fra den tas opp av vannet til den er slaktet og lagt på is. Resultatet er betydelige besparelser på slakt og transport.

Norsk Designråd tar imot spørsmål om innovasjonsstøtte – enten i plenum eller ved å gå direkte rådgivere for Designdrevet Innovasjonsprogram.

For å melde deg på gå inn her

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here