Vil du vite hvordan barnet ditt utvikler seg? Svaret er intelligente og magnetiske terninger som måler utviklingen, mener månedens unge gründer.

(Artikkelen er levert av Start Norge)

Startgründer: Clara Beate Malm, Start UIT

Satsing: PlayDXTR – et morsomt utfordrende leketøy for barn bestående av intelligente og magnetiske terninger. Terningene kalles Kubits og kan fortelle oss om barnets lang- og korttidsminne, planleggingsevne og kreativitet, for å nevne noe. Denne informasjonen blir synlig for foreldrene gjennom en egen app, og vi tilbyr med dette foreldre et detaljert innblikk i deres barns kognitive og fysiske utvikling.

(Det spirer godt i Gründer-Norge. 3in.no kjører i tiden fremover en månedlig serie der vi setter fokus på spennende unge gründere i Start-nettverket.)

24-årige Clara Beate Malm fra Start UiT er i ferd med å avslutte sin andre bachelorgrad. Hun har en bachelor i Jazzdans med pedagogikk fra tidligere, og nå til våren avslutter hun en bachelor i ledelse, innovasjon og marked på UiT.

Det var gjennom Start hun ble koblet på gründerideen. Her forklarer hun selv:

– Start tilrettela for at jeg kunne delta på European Innovation Academy i fjor sommer, og det var her historien til PlayDXTR startet. Jeg dro på EIA uten en egen forretningsidé og hadde ikke blitt med i et team på forhånd. Jeg møtte Kenneth (idéinnehaveren til PlayDXTR) under en lunsj og vi fikk tidlig en god kjemi. I tillegg hadde jeg den kompetansen som Kenneth var ute etter for sitt team. Vi dannet et team sammen med tre andre, og kom på andre plass i konkurransen. Teamdannelsen er det man kaller Serendipity, et populært begrep under EIA og betyr: Et skikkelig lykketreff, forklarer Malm.

På tvers av Europa

Nå er hun og de andre i kjerneteamet fast ansatt:

– Jeg har vært formelt ansatt i PlayDXTR siden august 2014. I løpet av denne tiden har vi fått inn en god del founding, og nå kan alle i kjerneteamet starte som 100% ansatte i PlayDXTR. Teamet består av personer som sitter på hver sine kanter i Europa. Jeg er Chief Marketing Officer i PlayDXTR, og denne muligheten er virkelig en drømmejobb for en nyutdannet bachelorstudent, forklarer hun.

Claras rolle i Start begynte som medlem i gruppen ”intern utvikling”, men etter kun tre måneder stilte hun som nestleder og var i det vervet i litt over ett år. Hun er nå alumni, og etter sommeren trer hun inn i 100% jobb i sin oppstartsbedrift PlayDXTR.

Hva er det viktigste du lærte av å være med i Start?

– Jeg lærte å kjenne meg selv på en profesjonell måte. I Start får man muligheten til å etablere et profesjonelt nettverk, og arbeidsoppgavene må gjennomføres på lik linje som om det var en betalt jobb. Jeg lærte også mye om mine sterke og svake sider, og nå tør jeg trygt å kunne påstå at jeg vet at jeg kan arbeide innenfor noe med koordinering og ledelse. Interesse vokser også med kunnskap, og jeg hadde nok aldri blitt med på EIA om jeg ikke var med i Start fra før, sier Malm.

Hvilket tips er det beste du kan gi til andre gründerspirer?

– Vær selvsikker i din egen usikkerhet. Med dette mener jeg at ingen vet hva man holder på med når man starter en bedrift for første gang. Og det er greit! Man må omfavne det at man ikke vet noe. Man må prøve og feile, og man må tørre å ha selvtillit til å ta konkrete beslutninger, selv om det viser seg i ettertid at det ikke var det rette valget å ta. I tillegg er det viktig å lære seg å spørre. Spør spør spør, sier Malm.

Om PlayDXTR:
PlayDXTR er et morsomt og utfordrende leketøy for barn, men også et verktøy for foreldre. Det består av intelligente og magnetiske terninger kalt Kubits. Hver Kubit kan kommunisere trådløst med de andre på et nettverk. På denne måten kan data samles simultant med at barnet leker med det. Kubitene kan for eksempel fortelle oss om barnets lang- og korttidsminne, planleggingsevne og kreativitet, for å nevne noe. Denne informasjonen blir synlig for foreldrene gjennom en egen app, og vi tilbyr med dette foreldre et detaljert innblikk i deres barns kognitive og fysiske utvikling.

(Artikkelen er levert av Start Norge)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here